Ο Βασίλειος Κούκουνας είναι επεμβατικός Αγγειοακτινολόγος, με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων, εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας, φλεβίτιδας, κιρσών, ευρυαγγειών κ.α. Όλες οι θεραπευτικές πράξεις που εκτελεί, διενεργούνται διαδερμικά, με τοπική αναισθησία, σε μικρό χρόνο και χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ο Ιατρός είναι από τους πρώτους που έλαβαν τίτλο εξειδίκευσης στην επεμβατική ακτινολογία μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Υπ. Υγείας, είναι απόφοιτος του
μεταπτυχιακού προγράμματος ¨Κλινικών Εργαστηρίων¨ του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ επίσης κατέχει τίτλο Διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στο γνωστικό αντικείμενο της επεμβατικής αγγειοακτινολογίας.

Ο Ιατρός ασχολείται ενεργά με όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητας του και εκτελεί πλήθος διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής εταιρίας, της Ελληνικής Επεμβατικής Ακτινολογίας, της Ευρωπαϊκής Επεμβατικής Ακτινολογικής εταιρίας CIRSE (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe) και της Ελληνικής Φλεβολογικής εταιρείας.