Κλείστε ραντεβού

Βάζουμε σε προτεραιότητα την υγεία και το χρόνο σας

— Δρ. Βασίλειος Κούκουνας
 • Κύπρου 19, Αγρίνιο 301 32

  Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα

 • Επικοινωνία
 • Για επείγουσες περιπτώσεις καλέστε 697 269 3522

  Σεβομαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα

 • Επικοινωνία

Θερμικές μέθοδοι αντιμετώπισης κιρσών

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί νέες, ελάχιστα επεμβατικές, διαδερμικές μέθοδοι αντιμετώπισης  της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών κάτω άκρων, οι οποίες τείνουν να υποκαταστήσουν πλήρως τις κλασικές χειρουργικές μεθόδους

Οι θερμικές τεχνικές αποτελούν τη θεραπεία  της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών κάτω άκρων και είναι :

 1. Laser
 2. RF- RadioFrequency, ραδιοσυχνότητες
 3. Ατμός, SteamVeinSclerosis– SVS

Διαδικασία

Οι συγκεκριμένες μέθοδοι θεραπείας δεν είναι χειρουργικές (δεν πραγματοποιούνται τομές), η όλη διαδικασία πραγματοποιείται  από μικρές, σχεδόν μη διακριτές δερματικές οπές, υπό τοπική αναισθησία, χωρίς να απαιτούν γενική  αναισθησία  και νοσηλεία, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Μέτρα μετά τη θεραπεία

Μετά το πέρας της επέμβασης συνιστάται η άμεση κινητοποίηση (βάδιση) και η εφαρμογή θεραπείας συμπίεσης (κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης) για δυο εβδομάδες. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από το 1999 ως μια σύγχρονη, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Εξειδίκευση και εφαρμογή

Η επιτυχής διενέργειά τους, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στις ενδαγγειακές θεραπευτικές τεχνικές και στην υπερηχοτομογραφία, ενώ κρίνεται απαραίτητος ο σωστός προεπεμβατικός σχεδιασμός, βασισμένος στην εκτεταμένη υπερηχοτομογραφική μελέτη του φλεβικού δικτύου του κάτω άκρου.

Σύμφωνα τη διεθνή βιβλιογραφία, με τις διαδερμικές θεραπείες επιτυγχάνονται αποτελέσματα παρόμοια με αυτά των χειρουργικών τεχνικών.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά επιτυχίας είναι υψηλότατα και κυμαίνονται από 95%-100%, ενώ οι επιπλοκές της επέμβασης είναι ελάχιστες, ο χρόνος αποθεραπείας μηδαμινός και η  επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, άμεση.

Αποτέλεσμα

Μετά το πέρας της επέμβασης χρησιμοποιείται ελαστική κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης για διάστημα δυο εβδομάδων.

Ο/η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του και στις καθημερινές δραστηριότητες του, συμπεριλαμβανομένου της άθλησης (χωρίς υπερβολή).

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα, άμεσα και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις ξεπερασμένες πλέον χειρουργικές τεχνικές περασμένων δεκαετιών με πολλές υποτροπές και επανεμφανίσεις κιρσών.

Συμπερασματικά, η σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική,  ενδαγγειακή θεραπεία των κιρσών κάτω άκρων, αποτελεί παγκοσμίως την θεραπεία εκλογής στην πλειονότητα των ασθενών καθώς επιτυγχάνει υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας, με ελάχιστες επιπλοκές και μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας.

Εφαρμογή

 • Η ίνα του laser προωθείται διαδερμικά και υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση στην υπό θεραπεία πάσχουσα φλέβα, αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία.
 • Εν συνεχεία διενεργείται εκτεταμένη αναισθησία πέριξ και καθ΄όλο το μήκος της υπό θεραπείας  φλέβας με την τεχνική Tumescence.
 • Η ίνα του Laser αποσύρεται σταδιακά και η θερμότητα που εκλύεται από τον καθετήρα της ίνας του Laser απορροφάται από το ενδοθήλιο της φλέβας σε συγκεκριμένο μήκος κύματος με αποτέλεσμα την καταστροφή της πάσχουσας φλέβας, προκαλώντας σταδιακή ίνωση και απορρόφηση από τον ανθρώπινο οργανισμό. Με την διαδικασία αυτή διακόπτουμε την αιματική ροή από το πάσχων αγγείο και η κυκλοφορία του αίματος επιτυγχάνεται από το υγιές εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο.
 • Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου 20 με 40 λεπτά, ως προαναφέρεται δεν διενεργούνται τομές, ράμματα ή ουλές, η διαδικασία είναι ανεκτή και δεν προκαλείται πόνος στον/ην ασθενή τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη θεραπεία.
 • Μετά το πέρας της επέμβασης χρησιμοποιείται ελαστική κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης για διάστημα δυο εβδομάδων.
 • Ο/η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του και στις καθημερινές δραστηριότητες του, συμπεριλαμβανομένου της άθλησης (χωρίς υπερβολή).
 • Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα, άμεσα και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις ξεπερασμένες πλέον χειρουργικές τεχνικές περασμένων δεκαετιών με πολλές υποτροπές και επανεμφανίσεις κιρσών.

Διαδικασία Σκληροθεραπείας

Ραντεβού Επέμβασης

Με το ραντεβού στο ιατρείο, έρχεστε στην καθορισμένη ώρα χωρίς να χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Γίνεται η αξιολόγηση του κάτω άκρου με  σωστό προεπεμβατικό σχεδιασμό, βασισμένο στην εκτεταμένη υπερηχοτομογραφική μελέτη του φλεβικού δικτύου του κάτω άκρου.

Στελεχομένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Το νοσηλευτικό προσωπικό σας ετοιμάζει για την διαδικασία που πραγματοποιείται  από μικρές, σχεδόν μη διακριτές δερματικές οπές, υπό τοπική αναισθησία, χωρίς να απαιτείται γενική  αναισθησία  και νοσηλεία. Η διαδικασία είναι άμεση.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Όπως αναφέραμε, η διαδικασία είναι άμεση χωρίς να απαιτείται γενική  αναισθησία  και νοσηλεία, ενώ μετά το πέρας της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες. Θα πάρει τις σχετικές οδηγίες απο τον ιατρό και φυσικά θα υπάρξει και επαναξιολόγηση

Καλέστε για μια επίσκεψη στο 697 269 3522

η εκδηλώστε ενδιαφέρον μέσα απο τη φόρμα επικοινωνίας

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν